Lazac
A lazac népszerűsége világszerte töretlen, részben finom ízének, részben pedig tápértékének köszönhetően. Ez a halfajta különleges ízvilágával és selymes textúrájával kitűnő választás számos ételhez.
A lazac az egyik legkedveltebb és legkönnyebben elkészíthető hal az Ocean Food kínálatában, ami szuperül passzol a mindennapok rohanásához és az ünnepi asztalra egyaránt. Pár perc alatt sütve, grillezve vagy párolva is tálalható, továbbá bármilyen fűszerrel vagy mártással könnyen fel lehet dobni, így örökké változatos.
Nincs időd főzni, de ennél valami finomat? Diétázol? Unod a csirkét? Esetleg életmódot váltanál? A válasz az Ocean Food friss lazackínálata.
A diéták királya: a lazac
Bizonyára minden egészségtudatos fogyasztó hallott már a „jó zsírok” és a „rossz zsírok” kategóriájáról. A lazac dúskál a természetes zsírsavakban, mint például az omega-3, ráadásul fehérjetartalma is magas, miközben kalóriaszintje alacsony, így „bűntudat” nélkül fogyasztható. A lazacban lévő zsírok és tápanyagok együttesen hozzájárulnak az egészséges étrendhez, támogatva a szív egészségét, erősítve az immunrendszert és elősegítve a test általános jóllétét.
Lazac van otthon?
A lazac tipikusan egy olyan étel, amely elkészítésénél nem lehet mellélőni. Ugyanúgy megállja a helyét sülve, mint párolva, grillezve, sőt nyersen is. Reggelik, ebédek és vacsorák alapja is lehet, ráadásul napjainkban egyre népszerűbb fogás, így a receptekért sem kell a szomszédba mennünk. Ha csak egy dolgot választhatnál, mi legyen mindig a fagyasztóban, akkor a lazaccal nem járnál rosszul, hisz sokoldalúsága vetekszik a klasszikus csirkemellel, azonban tápanyagban és vitaminokban sokkal gazdagabb.
A lazac előnye: a sokféleség
A lazac nemcsak egészséges, hanem a konyhában is rendkívül praktikus választás. Egyik nagy előnye, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, így tökéletes megoldás azok számára, akik kevés időt tudnak a főzésre szánni. A lazac sütése, grillezése vagy párolása mindössze néhány percet vesz igénybe. Az előkészítése is egyszerű: legtöbbször elegendő a halat megfűszerezni és máris készen áll.