Budapest, Pest megye, Debrecen és Balaton környéke - keresd a hozzád legközelebbi települést! Odaúszunk!

oceanfood.hu - Tengeri termékek kis- és nagykereskedése

Kérdése van?  rendeles@oceanfood.hu

Kategóriák
oceanfood.hu - Tengeri termékek kis- és nagykereskedése

Kérdése van?  rendeles@oceanfood.hu

  • Kategóriák
    • Havi akcióink
    • ÚJ! Füstölt halak
    • Bestseller
    • Tudatos táplálkozás
    • Mentsd meg!
    • Sale
    • Garnéla
    • Halak
    • Bluefin tonhal
    • Kagyló
    • Tintahal, polip
    • Homár, languszta
    • Prémium termékek
    • Kaviár
    • Ázsiai termékek, sushi alapanyagok
    • Hús
    • Tenger gyümölcsei
    • Sütemények
    • McCain termékek
    • Egyéb termékek
    • Sajt
    • Szárazáru termékek
    • Bor
    • Összes termék
  • Havi akcióink
  • Összes termék
  • Boltjaink
  • Mérettáblázat
  • Szállítási információk
    • Szállítási információk
    • Országos kiszállítás
  • Rólunk
  • Receptek
  • Kapcsolat
    • Rólunk
  1. Receptek

Receptek

Sült szardínia paradicsomos-rozmaringos szószban
 Sült szardínia paradicsomos-rozmaringos szószban

Autentikus mediterrán ízélmény a legegyszerűbb hozzávalókból. A roston sült szardínia kívül enyhén ropogós, belül szaftos, telt ízét pedig tökéletesen kiegészíti a sűrű, illatos paradicsomszósz, melyet friss rozmaring és fokhagyma tesz karakteressé. A grillezett padlizsán selymes textúrája és enyhén füstös aromája méltó kísérője ennek a letisztult, de mégis különleges fogásnak.

Ropogósra sült sashalfilé kapros tejfölmártással
Ropogósra sült sashalfilé kapros tejfölmártással

Letisztult, természetes ízek – minden felesleges sallang nélkül. Serpenyőben, vajon sült sashalfilé, kívül enyhén pirult, belül omlós, lágy textúrával. Mellé könnyű, vajjal és friss petrezselyemmel átforgatott burgonya kerül, amit egy hűvös, frissítő kapros tejfölmártás tesz teljessé.

Ez az étel a hal igazi arcát mutatja meg: nem dominálja sem panír, sem túlzásba vitt fűszerezés – helyette tiszta, harmonikus ízeket kínál. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a könnyed, mégis laktató halételeket, különösen nyári napokon vagy egy pohár hideg fehérbor mellé.

Kókusztejes kagyló gyömbérrel, lime-mal és korianderrel
Kókusztejes kagyló gyömbérrel, lime-mal és korianderrel

Frissesség, illat, egy csipet egzotikum. Ez a fogás elrugaszkodik a megszokott fehérboros kagylókliséktől, és egy új, izgalmas ízvilágba repít: lágy kókusztej, illatos gyömbér, pikáns chili, lime és friss koriander – mindez a tenger sós ízével ötvözve.

Skorpióhal mediterrán módra
Skorpióhal mediterrán módra

Karakteres, mégis elegáns tengeri fogás, amely a mediterrán konyha esszenciáját hordozza magában. A skorpióhal tömör, mégis szaftos húsa tökéletesen érvényesül az intenzív, paradicsomos-olívás-kapribogyós mártásban. A fokhagyma, fehérbor és friss zöldfűszerek aromája harmonikusan öleli körbe ezt a ritkán használt, különleges halat. A szósz rusztikus, mégis letisztult – minden falatja a Földközi-tenger partvidékét idézi.

Ajánljuk mindazoknak, akik valódi tengeri ízekre vágynak – kompromisszumok nélkül. Ideális egy pohár hűvös, száraz fehérbor mellé, grillezett kenyérrel vagy könnyű körettel tálalva.

Vörös sügér (pagro) paradicsomos-paprikás szószban
Vörös sügér (pagro) paradicsomos-paprikás szószban

Klasszikus mediterrán hangulatú fogás modern, letisztult kivitelben. A friss tengeri pagro enyhén fűszeres, fokhagymás kéreggel pirul, majd sűrű, édeskés-paradicsomos szószban készül el, sült burgonyaszeletek társaságában. A szósz fűszerezése – enyhe fahéj, chili, balzsamecet – pikánssá és izgalmassá teszi az étel karakterét, anélkül hogy elnyomná a hal természetes ízét. Tökéletes választás egy pohár jól behűtött Olaszrizling vagy egy könnyed Kadarka mellé.

Branzino papírban sütve (en papillote)
Branzino papírban sütve (en papillote)

A papírban sült branzino (franciául en papillote) igazi kulináris élmény: a pergamenbe zárt hal saját gőzében készül el, így minden aroma megmarad – szaftos, illatos és lenyűgözően tiszta ízvilágú fogás születik. A branzinót friss zöldségekkel, citrommal, olívaolajjal és zöldfűszerekkel párosítjuk, majd becsomagolva sütjük, míg tökéletesen megpuhul. Könnyű, egészséges és rendkívül látványos – tálaláskor a papír felnyitása igazi élményt nyújt, ahogy a gőz kiszabadul és magával hozza a mediterrán illatokat.

Grillezett branzino chimichurri szósszal
Grillezett branzino chimichurri szósszal

Ez az étel a mediterrán és a dél-amerikai konyha találkozása – a ropogósra grillezett branzino finom, enyhén füstös ízét tökéletesen egészíti ki a friss, zöldfűszeres chimichurri szósz. A fokhagymás, petrezselymes, ecetes mártás élénk savasságot és karaktert ad a halnak, miközben megőrzi annak letisztult ízvilágát. Egyszerű, egészséges és különleges – tökéletes választás egy nyári vacsorához vagy könnyed hétvégi ebédhez.

Sókéregben sült egész branzino
Sókéregben sült egész branzino

Ez a klasszikus mediterrán fogás a hal frissességét helyezi a középpontba. A branzinót egészben, sókéregbe zárva sütjük, így az megőrzi természetes szaftosságát, ízét és textúráját anélkül, hogy túlfűszereznénk. A ropogósra sült sóburok bent tartja a nedvességet, miközben finoman átjárja a halhúst. Letisztult, látványos és egészséges – tökéletes választás egy ünnepi asztalra vagy elegáns vacsorára.

Branzino filé vajas-citromos mártásban
Branzino filé vajas-citromos mártásban

Ez az elegáns, mégis gyorsan elkészíthető étel tökéletes választás egy könnyed, de ízletes vacsorához. A ropogósra sült branzino filéket lágy, illatos vajas-citromos mártás koronázza meg, amelyet friss fokhagyma és petrezselyem tesz teljessé. A serpenyőben sütött hal bőre finoman megpirul, míg a belseje szaftos marad. Egyszerű, friss alapanyagokból készül, és akár 15 perc alatt az asztalra kerülhet – tökéletes egy hétköznap esti kényeztetéshez.

Egészben sült branzino citrommal és rozmaringgal
Egészben sült branzino citrommal és rozmaringgal

    Ez a mediterrán ihletésű fogás egyszerre látványos és egyszerűen elkészíthető. A friss branzinót (más néven tengeri sügért) citromkarikákkal és illatos rozmaringággal töltjük meg, majd egészben, ropogósra sütjük. Az eredmény egy kívül aranybarnára sült, belül omlós és szaftos hal, amely tökéletes hétköznapi vacsorához vagy akár ünnepi alkalmakra is. Könnyű körettel és egy pohár száraz fehérborral tálalva garantáltan sikert arat.

    Lazac hajók a hűvösebb napokra
    Lazac hajók a hűvösebb napokra

    A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében, sőt, még talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat.

    A vadlazac a tengeri és óceáni tápláléknak köszönhetően rendkívül értékes tápanyagforrás. Amellett, hogy alacsony kalóriájú, és minimális telített zsírsav mellett magas fehérjetartalommal rendelkezik, kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak.

    Wellington bélszín
    Wellington bélszín

    Ropogós, vajas tésztába burkolt bélszín, melyet fűszeres-gombás krém és érlelt sonka ölel, egyszóval: mennyei. Kevés olyan tiszteletet parancsoló, fenséges fogást tudunk említeni, ami versenyre kelhetne a húsok fejedelméből készült Wellington-bélszínnel. A nem egyszerű, de annál ízletesebb étel nem véletlenül szerezte meg a főszerepet az ünnepi fogások listáján, és amennyiben elkészítjük, biztosak lehetünk benne, hogy a lakoma fogásai között is reflektorfénybe kerül.

    Polip galíciai módra
    Polip galíciai módra

    A galíciai konyhának legalább annyira fontos része a polip, mint a szegedinek vagy a bajainak a ponty, elkészítése is éppolyan egyszerűnek tűnik, mint a halászléfőzés, mégis csak keveseknek megy igazán jól. Akinek már okozott gyomorpanaszt a polipból készült étel, az tudja, mennyire fontos a frissesség - éppen ezért ajánljuk, hogy tőlünk rendeld!

    Roston sült lazac zöldbors mártással
    Roston sült lazac zöldbors mártással

    A lazac rendkívüli tápértékének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében, talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat. Kezdj el odafigyelni magadra és készülj a nyárra, még nem késő! ????

    Fekete kagyló spagettivel
    Fekete kagyló spagettivel

    Az érzés, amikor biztosan tudod, hogy mind a tíz ujját meg fogja nyalni az, akit megvendégelsz ezzel a fogással, na az leírhatatlan!
    Ezt szeretnénk nektek átadni Czigléczky Tibor segítségével.

    Tejszínes Szentjakab kagyló / Gambas Al Pil Pil
    Tejszínes Szentjakab kagyló / Gambas Al Pil Pil

    Inspirációs videóinkkal szeretnénk segíteni a gyors és ízletes ételek elkészítésében.

    Séfünk, Czigléczky Tibor, a Konyhafőnök című műsor korábbi versenyzője ebben a részben megmutatja, hogy hogyan tudsz percek alatt fenséges főételeket alkotni.

    Vásárlói fiók
    • Belépés
    • Regisztráció
    • Profilom
    • Kosár
    • Kedvenceim
    • Általános szerződési feltételek
    • Adatkezelési tájékoztató
    • Fizetés
    • Szállítás
    • Elérhetőségek
    Ocean Food Kft.
    • 2440 Százhalombatta, Vörösmarty Mihály utca 70
    • +36-20-7474757 (H - P 8:00 - 15:00)
    • rendeles@oceanfood.hu
    • facebook

    • instagram

    • youtube

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK LEGFRISSEBB INFÓI

    Az aktuális újdonságokról és akcióinkról először hírlevélre feliratkozott ügyfeleink értesülnek.

    Feliratkozás
    Webáruház készítés
    argep.hu
    Árukereső.hu Árukereső.hu
    • Havi akcióink
    • ÚJ! Füstölt halak
    • Bestseller
    • Tudatos táplálkozás
    • Mentsd meg!
    • Sale
    • Garnéla
    • Halak
    • Bluefin tonhal
    • Kagyló
    • Tintahal, polip
    • Homár, languszta
    • Prémium termékek
    • Kaviár
    • Ázsiai termékek, sushi alapanyagok
    • Hús
    • Tenger gyümölcsei
    • Sütemények
    • McCain termékek
    • Egyéb termékek
    • Sajt
    • Szárazáru termékek
    • Bor
    • Összes termék
    • Havi akcióink
    • Összes termék
    • Boltjaink
    • Mérettáblázat
    • Szállítási információk
      Szállítási információk
      • Szállítási információk
      • Országos kiszállítás
    • Rólunk
    • Receptek
    • Kapcsolat
      Kapcsolat
      • Rólunk
    Belépés
    Regisztráció
    Adatkezelési beállítások
    Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
    A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
    A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
    Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
    A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.