Tőkehal
A tőkehal egy rendkívül tápláló és ízletes hal, amely változatos módon elkészíthető és széles körben kedvelt a konyhákban finom íze és puha húsa miatt. Kiváló választás azok számára, akik egészséges, mégis ízletes ételeket keresnek az Ocean Food kínálatából.
Imádod a Fish&Chipset és szívesen elkészítenéd te is otthon? Semmi akadálya, hisz nem kell más hozzá, csak az Ocean Food friss tőkehalkínálata és egy kis kreativitás a konyhában.
Valami egyszerű, de nagyszerű fogást készítenél, ami alakbarát és hagy neked kreativitást a konyhában is? Íme a tőkehal, mely nemcsak egy méltán népszerű tengeri hal, hanem egy igazán egészségtudatos választás is, ami ráadásul gyorsan elkészül.
Tőkehal, avagy miből lesz a Fish & Chips
A tőkehal húsa fehér, szilárd textúrájú, és nagyon alacsony a zsírtartalma, ami kiválóvá teszi diétás étrendekhez. Legnépszerűbb fogyasztási formája a grillezés és a sütés, azonban levesekhez és pörköltekhez is kiváló, hisz íze nem túl erős, ráadásul szálkát is alig tartalmaz. A tőkehal különösen népszerű a hagyományos angol „fish and chips”, valamint a portugál bacalhau , azaz sózott tőkehal, egyik fő összetevőjeként, amelyeket otthon is összeüthetünk belőle.
Egészséges a tőkehal?
A tőkehal kiváló fehérjeforrás, amely szükséges az izomépítéshez és a sejtek karbantartásához, így, ha épp azon vagyunk, hogy életmódot váltsunk, akkor a tőkehal mindenképp jó választás lesz. Gazdag B-vitaminokban, különösen B12-ben, amely létfontosságú az idegrendszer egészséges működéséhez és az energia metabolizmusához. Ezenkívül, a tőkehal jó forrása a foszfor, a niacin és a szelektív ásványi anyagoknak, mint a szelén.
Tőkehal tippek a konyhába
A tőkehal elkészítéséhez nincsenek különleges követelmények, így igen nagy rugalmasságot enged meg, viszont hozunk néhány tippet, hogy maximálisan kijöjjenek az ízei a tányérokon. Párolásnál borban főzve, fűszernövényekkel és citrusokkal kiegészítve igazán remek és könnyű vacsora válik belőle. Ha sütni szeretnénk, akkor azt javasolt olívaolajban vagy vajban tenni, amiben ropogósra pirulhat, sőt, a panír se árthat neki, ha elkészítenénk a klasszikus, angol fogást sültkrumplival. Ha pedig grilleznénk, akkor ízlésünk szerint megszórva zöldfűszerekkel és kevés olajjal megkenve tökéletes fogást kapunk majd.